Csütörtök, 2017-11-23, 6:23 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Juhtúrós gombócleves
Hozzávalók:

  • 10 dkg juhtúró
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 tyúkhúsleves-kocka
  • 1 ek búzadara
  • 1 tk ecet
  • vagy citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • csipetnyi cukor
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A gombócmasszához a tojást habosra verjük, majd összekeverjük a búzadarával, 1 ek liszttel és a juhtúró felével. A masszát félretesszük. A leveshez a maradék lisztet a vajon megizzasztjuk, ezután 3 dl vízzel felengedve, folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Apránként felöntjük még 6 dl vízzel, és kevergetve felforraljuk. Közben beletesszük a húsleveskockákat és a zúzott fokhagymát. Ötpercnyi főzés után belekeverjük a tejföllel simára kevert megmaradt juhtúrót. Az ecettel, valamint csipetnyi cukorral és sóval ízesítjük. A félretett gombócmasszát nedves kézzel egészen apró gombócokká formáljuk, és a forrásban  lévő levesbe tesszük. További 10 percig főzzük, azalatt a gombócok megfőnek.

Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 102 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben