Hozzávalók:
- 1 csokor kapor
- 1 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája
- 1 kk ételízesítő
- só
- pici ecet
A galuskához:
- 1 tojásfehérje
- 1 ek liszt
- só
Elkészítés:
Az apróra vágott kaprot az olajon megfuttatjuk, majd a liszttel meghintjük és 1,5 liter vízzel felengedjük. Beleszórjuk az ételízesítőt, sózzuk, ízlés szerint ecetet adunk hozzá, majd 3-4 percig forraljuk. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját és kevergetve a levesbe főzzük. Közben a tojásfehérjéből annyi liszttel, amennyit felvesz, galuskatésztát keverünk és a levesbe apró galuskákat szaggatunk. Addig főzzük, amíg a leves tetejére fel nem jönnek.
|