Hozzávalók (4 főre):
- 1,5 liter csirkehúsleves (kockából is jó)
- 2 közepes sárgarépa
- 1 db póréhagyma
- 20 dkg csirkemell filé
- 5 dkg bambuszrügy konzerv
- 2 tojás
- 1,5 ek szójaszósz
- 1 ek fehérborecet
- fél kk chilliszósz vagy Erős Pista
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük. A répát és a póréhagymát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk Ezzel 5 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós. A bambuszrügyet is felcsíkozzuk és ezzel további 3 percet főzzük. A szójaszószt a borecettel, a chillivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverünk és a leveshez adjuk. A 2 tojást felverjük és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk. Tűzről lehúzzuk és tálalhatjuk.
|