Kedd, 2017-10-24, 6:53 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Kínai csípős-savanyú leves

Hozzávalók (4 főre):

  • 1,5 liter csirkehúsleves (kockából is jó)
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 db póréhagyma
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 5 dkg bambuszrügy konzerv
  • 2 tojás
  • 1,5 ek szójaszósz
  • 1 ek fehérborecet
  • fél kk chilliszósz vagy Erős Pista
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítés:

A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk és az alaplében megfőzzük. A répát és a póréhagymát gyufaszál méretűre felvágjuk és a léhez adjuk Ezzel 5 percig főzzük. Nem szabad túlfőzni, mert akkor a zöldség nem lesz ropogós. A bambuszrügyet is felcsíkozzuk és ezzel további 3 percet főzzük. A szójaszószt a borecettel, a chillivel, a keményítővel és egy kevés vízzel simára keverünk és a leveshez adjuk. A 2 tojást felverjük és óvatos kevergetés közben lassan a levesbe csurgatjuk. Tűzről lehúzzuk és tálalhatjuk.
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-04)
Megtekintések száma: 140 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben