Hozzávalók:
- 75 dkg sovány sertéshús
- 25 dkg üvegtészta
- 30 dkg friss babcsíra
- 2 kis tojás
- 1 kk szezámolaj
- 1 liter tyúkhúsleves
- 2 kk cukor
- 3 ek borecet
- fél kk őrölt fehérbors
- 2 ek sötét szójaszósz
- 1 ek kukoricaliszt
- 1 dl víz
- 1 ek újhagyma
- 2 ek koriander
- 1 ek szezámolaj
- 1 ek chiliolaj
Elkészítés:
A húst vékony szeletekre vágjuk. Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst, leszárítjuk szalvétával, félretesszük. A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatjuk, majd eltávolítjuk a tövét, s a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágjuk. Az üvegtésztát 5 percre beáztatjuk, megszárítjuk, 12 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük. A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverjük. Öblös fazékban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehérborsot és a szójaszószt. 3 percig forraljuk, akkor besűrítjük a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig pároljuk, belecsurgatjuk a felvert tojást és villával vagy pálcikával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat és a chiliolajat. Forrón tálaljuk.
|