Kedd, 2017-10-24, 6:46 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Kínai csípős-savanyú leves II.
Hozzávalók:

  • 75 dkg sovány sertéshús
  • 25 dkg üvegtészta
  • 30 dkg friss babcsíra
  • 2 kis tojás
  • 1 kk szezámolaj
  • 1 liter tyúkhúsleves
  • 2 kk cukor
  • 3 ek borecet
  • fél kk őrölt fehérbors
  • 2 ek sötét szójaszósz
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 1 dl víz
  • 1 ek újhagyma
  • 2 ek koriander
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek chiliolaj

Elkészítés:

A húst vékony szeletekre vágjuk. Fazékban kevés vizet forralunk, 2 percig elősütjük benne a húst, leszárítjuk szalvétával, félretesszük. A babcsírát 20 percig meleg vízben áztatjuk, majd eltávolítjuk a tövét, s a csírát megszárítva egész vékony szeletekre vágjuk. Az üvegtésztát 5 percre beáztatjuk, megszárítjuk, 12 cm-es darabokra vágjuk, félretesszük. A tojásokat kis edényben 1 kávéskanál szezámolajjal felverjük. Öblös fazékban felforraljuk a húslevest, hozzáadjuk a hússzeleteket, az üvegtésztát, a babcsírát, az ecetet, a fehérborsot és a szójaszószt. 3 percig forraljuk, akkor besűrítjük a vízzel elkevert kukoricaliszttel. Még 2 percig pároljuk, belecsurgatjuk a felvert tojást és villával vagy pálcikával összetörjük. Hozzáadjuk az újhagymát, a koriandert, a szezámolajat és a chiliolajat. Forrón tálaljuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-04)
Megtekintések száma: 89 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben