Hozzávalók:
- 20 dkg házi kolbász
- 10 dkg házi füstölt szalonna
- 1 kg burgonya
- 20 dkg leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- só
- bors
- babérlevés
- fűszerpaprika
- fokhagyma
- köménymag
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük. Zsírjában lepirítjuk a felkarikázott kolbászt, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és ezt is üvegesre pirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a zöldségeket és a többi fűszert. Csontlével vagy leveskockával ízesített vízzel felengedve készre főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, végül tejföllel és csípős paprikával tálaljuk.
|