Hozzávalók:
- 200 g kukorica - konzerv vagy mirelit
- 150 g kolbász vagy virsli
- 200 ml tejszín
- 4 ek napraforgó olaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- 500 ml víz
- 1 ek ételízesítő
- 1 kk őrölt fekete bors1 kk só
Elkészítés:
Kevés napraforgóolajon megpirítjuk a karikákra vágott újhagymát, sárgarépát és fehérrépát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a karikákra vágott fokhagymát és az ételízesítőt. Felöntjük a vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a konzerv vagy mirelit kukoricát, és még 3 percig főzzük. A petrezselymet apróra vágjuk, és a tejszínnel együtt a leveshez adjuk. A kolbász vagy virsli karikákat egy serpenyőben lepirítjuk, majd tálaláskor a leves tetejére helyezzük. Melegen kínáljuk.
|