Kedd, 2017-10-24, 6:44 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Meggyleves
Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 1-2 csipet só
  • 2-3 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 1 diónyi margarin
  • tejszínhab

Elkészítés:

A magozott meggyet beletesszük 2 dl vízbe. Picit megsózzuk és a cukrot is hozzáadjuk. Ha puhára főtt a meggy, a tejfölből, a lisztből (liszt helyett használhatunk ugyanannyi ételkeményítőt vagy vanília ízű pudingport) diónyi margarinnal és kevés vízzel habarást készítünk, melyet hozzáöntünk a leveshez. Margarin azért kell, hogy ne keményítőszerű legyen a habarás. Az egészet felforraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, teszünk még bele cukrot. A kihűtött meggylevest tejszínhabpöttyökkel tálaljuk. 
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-23)
Megtekintések száma: 111 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.166.245.10
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben