Hozzávalók:
- 50 dkg magozott meggy
- 1-2 csipet só
- 2-3 ek cukor
- 1 kk fahéj
- 2 dl tejföl
- 1 tk liszt
- 1 diónyi margarin
- tejszínhab
Elkészítés:
A magozott meggyet beletesszük 2 dl vízbe. Picit megsózzuk és a cukrot is hozzáadjuk. Ha puhára főtt a meggy, a tejfölből, a lisztből (liszt helyett használhatunk ugyanannyi ételkeményítőt vagy vanília ízű pudingport) diónyi margarinnal és kevés vízzel habarást készítünk, melyet hozzáöntünk a leveshez. Margarin azért kell, hogy ne keményítőszerű legyen a habarás. Az egészet felforraljuk. Megkóstoljuk és ha szükséges, teszünk még bele cukrot. A kihűtött meggylevest tejszínhabpöttyökkel tálaljuk.
|