Hozzávalók:
- 30 dkg marhahús
- 25 dkg zöldbab
- 25 dkg burgonya
- sárgarépa
- 4 ek olaj
- 1 púpozott ek liszt
- 2 dl tejföl
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- őrölt kömény
- fűszerpaprika
- őrölt bors
- petrezselyem
- só
Elkészítés:
Az olajon fonnyasszuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg pirospaprikával, majd pároljuk meg egy kevés vízben a hagymát. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst, a fűszereket, a sót, az őrölt borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Ha a hús egy kicsit megfehéredett, öntsük alá egy jó ujjnyi vizet és fedő alatt pároljuk majdnem puhára. (Ha a víz elfő, pótoljuk) Ha ez megvan, öntsük fel 1,5 liter vízzel, tegyük bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, A lisztből és a tejfölből készítsünk habarást, s ha már minden puha, ezzel sűrítsük be a levest. Végül szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel.
|