Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 2 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk pirospaprika
- só
- 1 kk őrölt kömény
- 1 babérlevél
- 2 maroknyi zöldbab
- 2 burgonya
- 1 tk liszt
- 1 ek étolaj a rántáshoz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 ek szárított tárkony
Elkészítés:
A sertéscombot megmossuk, felkockázzuk, és egy kis olajban fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, amikor már üveges színe van, pirospaprikát teszünk hozzá, majd felöltjük meleg vízzel. Sózzuk ízlés szerint, majd köményt és babérlevelet teszünk bele. Ha már félig megfőtt a hús, hozzáadjuk a 2 cm-re vágott zöldbabot, a szárított tárkonyt és a felkockázott burgonyát. Amikor minden puha, lisztből és olajból híg rángást készítünk, belereszelünk 1 gerezd fokhagymát, belekeverünk 1 pohár tejfölt és hideg vízzel felengedjük. Hozzákeverjük a leveshez és készre forraljuk.
|