Hozzávalók:
- 30 dkg érett paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 liter húsleves alaplé
- 0,5 dl olívaolaj
- bors
- rozmaring
- oregano
Elkészítés:
Egy serpenyőben forrósítjuk fel az olívaolajat, a felaprított hagymát pirítsuk meg, majd keverjük hozzá a péppé zúzott fokhagymát és a kockára vágott paprikát. A paradicsom héját könnyebben lehúzhatjuk, ha előtte leforrázzuk. Ezután vágjuk apró kockákra és tegyük a serpenyőbe. Öntsük hozzá a húsleves alapot, majd pár percig forraljuk jól össze a hozzávalókat. Turmixoljuk le az egészet, végezetül ízesítsük a fűszerekkel. A leves tetejére tehetünk parmezánt, fokhagymával megkent pirítóst vagy friss petrezselymet.
|