Hozzávalók:
- fél kg sóska
- 1 db krumpli
- 2 db húsleveskocka
- pici só
- 4-5 ek cukor
- bors
- 2 dl sovány tej
- 1 dl főzőtejszín
- 5 db főtt tojás
- újhagyma
Elkészítés:
A sóskát megtisztítjuk, legalább háromszor megmossuk. Olívaolajon kis sóval, borssal, 1 ek cukorral megpároljuk, majd 1 dl vízzel felengedjük. Ezt összeturmixoljuk, visszatesszük a fazékba. Hozzáöntünk 1 dl vizet, 2 húsleves kockát, majd a 2 dl tejet. Folyamatosan ízlelgetjük, ízlés szerint cukrozzuk. Végül az 1 dl tejszínt is hozzáöntjük, felfőzzük. Karikákra vágott főtt tojással és pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
|