Csütörtök, 2017-11-23, 6:27 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Tárkonyos becsinált leves
Hozzávalók:

  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 2 db csirkemell
  • 10-15 dkg gomba
  • 3 ek ételízesítő
  • 1 tk őrölt bors
  • 2 ek liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 citrom
  • 3 ek szárított tárkony
  • 2 főtt tojás

Elkészítés:

Apróra vágjuk a sárgarépákat, a fehérrépát és a vöröshagymákat. Egy kevés olajon megdinszteljük, s felöntjük 2 dl vízzel. Felkockázzuk a lebőrözött csirkemellet és hozzáadjuk a zöldségekhez. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beletesszük a gombát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, szárított tárkonnyal és egy kevés vízzel felöntjük. (Sózni nem kell!) Addig öntögetünk hozzá mindig egy kevés vizet, amíg minden puha nem lesz. Ha puha és elfőtte a vizet is, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk egy pohár tejfölt, fél citrom levét és 2-2,5 liter vízzel felengedjük, majd lefedve felforraljuk. Tálaláskor a tányér aljára teszünk a megmaradt citromból egy karikát és 3-4 karika főtt tojást, majd erre merjük rá a forró levest. 
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-23)
Megtekintések száma: 120 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben