Hozzávalók:
- 2 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 db csirkemell
- 10-15 dkg gomba
- 3 ek ételízesítő
- 1 tk őrölt bors
- 2 ek liszt
- 1 pohár tejföl
- 1 citrom
- 3 ek szárított tárkony
- 2 főtt tojás
Elkészítés:
Apróra vágjuk a sárgarépákat, a fehérrépát és a vöröshagymákat. Egy kevés olajon megdinszteljük, s felöntjük 2 dl vízzel. Felkockázzuk a lebőrözött csirkemellet és hozzáadjuk a zöldségekhez. Amikor már majdnem megfőtt a hús, beletesszük a gombát. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, szárított tárkonnyal és egy kevés vízzel felöntjük. (Sózni nem kell!) Addig öntögetünk hozzá mindig egy kevés vizet, amíg minden puha nem lesz. Ha puha és elfőtte a vizet is, megszórjuk a liszttel, összekavarjuk, hozzáadunk egy pohár tejfölt, fél citrom levét és 2-2,5 liter vízzel felengedjük, majd lefedve felforraljuk. Tálaláskor a tányér aljára teszünk a megmaradt citromból egy karikát és 3-4 karika főtt tojást, majd erre merjük rá a forró levest.
|