Hozzávalók:
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 1,2 dl tyúkhúsleves
- 50 dkg burgonya
- só
- őrölt fehérbors
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 nagy csokor tárkony
- tárkonyecet
- 1 kk cukor
Elkészítés:
A megtisztított, finomra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk. A levessel felengedjük, és a meghámozott, megmosott, kb. 2×2 centis kockákra vágott burgonyát beleszórjuk. Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. Ezután a tejfölt a liszttel simára keverjük és a levest besűrítjük vele. A finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük, egy kevés tárkonyecettel és cukorral pikánsra ízesítjük. Még egyszer felforraljuk, majd tárkonylevéllel és erős paprikával díszítve tálaljuk.
|