Péntek, 2018-07-20, 10:02 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Tárkonyos raguleves
Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé (esetleg más hús)
  • 3 ek olaj
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 kisebb db karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • 1 jó nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 ek tárkony (lehet több is, ízlés szerint)
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 citrom leve
  • 4 db erőleveskocka
  • 3 ek petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, vagy margarint, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.

Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-04)
Megtekintések száma: 125 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.198.243.51
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben