Hozzávalók:
- 2 egész csirkemellfilé (esetleg más hús)
- 3 ek olaj
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 kisebb db karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg zöldborsó
- 1 ek tárkony (lehet több is, ízlés szerint)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 citrom leve
- 4 db erőleveskocka
- 3 ek petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, vagy margarint, rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel. Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez. Egy kis tálba öntjük a tejszínt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk. Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele. Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
|