Hozzávalók:
- 30-40 dkg apróra vágott hús (csirke, pulyka)
- 2 szál sárgarépa
- 1-2 szál zöldség
- sok petrezselyem
- mindenféle zöldség: borsó, bab, zeller... stb.
Elkészítés:
Kevés margarinon a húst fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és tovább forgatjuk a margarinon még levet nem ereszt. 1-2 dl vízzel felöntjük és sózzuk, valamint 1 db leveskockával erősítjük az ízét. Fedő alatt pároljuk addig amíg majdnem puha lesz minden és már kevés lé van. Meghintjük egy-két evőkanál liszttel és kicsit pirítjuk vele, majd felöntjük vízzel és puhára főzzük. Vigyázni kell, mert hamar kifut. Tálalás előtt bőven meg kell szórni apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp:
Igazán nyáron a friss zöldségekből lehet finom, édes levest készíteni.
|