Hozzávalók:
- 5 fej vöröshagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 1,5 liter húsleves, kockából is jó
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 szelet kenyér
- olívaolaj
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
Vágjuk apróra vagy karikára a hagymákat és pirítsuk üvegesre egy kevés olívaolajon. Öntsük fel az egészet húslevessel, ízesítsük sóval, borssal és főzzük lefedve körülbelül 10 percig. Botmixerrel pépesítsük, utána főzzük fel a tejszínnel, ha szükséges, borsozzuk meg újra. Vágjuk a kenyereket kockákra és pirítsuk aranybarnára kis olívaolajon. Vigyázzunk, nehogy túlságosan megszívják magukat! Adagoljuk tányérba a levest, tegyünk a tetejére a kenyérkockákból és szórjuk meg alaposan sajttal.
|