Szombat, 2017-12-16, 2:02 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Levesek

Tyúkhúsleves
Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis karalábé
  • 1-2 rózsa karfiol
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis fej zeller
  • zellerlevél
  • 1 db burgonya
  • pár szem szemes bors
  • 1-2 karika erős paprika

Elkészítés:

Egy egész tyúkot kb. 4 liter hideg, sós vízzel öntünk le egy akkora fazékban, amiben bőven elfér. Lefedjük és közepes hőfokon főzzük. Mikor már jó kemény hab képződött rajta, sűrű szövésű szűrővel leszedjük a habot, hogy tiszta, átlátszó levest kapjunk. Hozzáadjuk az előre megtisztított, hosszúra vágott sárgarépát, fehérrépát, kis karalábét, 1 nagyobb rózsa karfiolt, 1 egész vöröshagymát, zellert és zellerlevelet, valamint 1 egész burgonyát, pár szem szemes borsot, kevés erős paprikát. Továbbra is lassú tűzön főzzük lefedve és ha szükséges, utánasózzuk. Közben ellenőrizzük, nehogy szétfőjön a tyúk. Ha minden puha, leszűrjük és levesbetéttel tálaljuk. Mivel a tyúkot egészben főzzük, befűszerezve meg lehet sütni és körettel kész a második fogás. 
Kategória: Levesek | Hozzáadta:: Viki (2012-08-05)
Megtekintések száma: 174 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
That's an astute answer to a trikcy question

Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben