Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 2 ek olaj
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 3 tk liszt
- 1 ek pirospaprika
- 2 ek petrezselyem
Elkészítés:
Egy 3 literes fazékba tesszük az olajat, a zöldborsót, a kockákra vágott sárga- és fehérrépát. Kb. 2 dl vízzel, a sóval és a cukorral fedő alatt megdinszteljük. Mikor puha megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával. Pár pillanatig a tűzhelyen kavargatjuk, majd felengedjük 2,5 liter vízzel. Mikor forrni kezd, teszünk bele csipetkét vagy csurgatott tésztát. Legvégül megszórjuk a zöldpetrezselyemmel és ha szükséges, utánasózzuk. Vigyázzunk, nehogy túlfőljön a borsó.
|