Hozzávalók:
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 kis fej karalábé
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 1 kis fakanál ételízesítő
- 2 tyúkhúsleves kocka
- 2-3 erős paprika-karika
- 1 szál zellerlevél
- 2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem
Fűszeres galuskához:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 tk ételízesítő
- 1 csipet őrölt bors
- 1 ek zöldpetrezselyem
- 2 db tojás
- 3 ek rétesliszt
- 2 ek gríz
Elkészítés:
Megtisztítunk 1 sárgarépát, 1 fehérrépát, a kis fej karalábét, majd apró kockákra vágjuk és 1 kis fej vöröshagymával együtt 1 dl olajon kavargatva megpirítjuk. Felengedjük vízzel, megszórjuk 1 kis fakanál ételízesítővel, teszünk még bele 2 tyúkhúsleves kockát, kis erős paprikát egy kis zellerlevelet (amit később egyben a hagymával együtt kiemelünk), majd apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha szükséges, utánasózzuk. Mikor minden zöldség megfőtt, beleszaggatjuk a fűszeres grízgaluskákat és készre forraljuk.
Fűszeres grízgaluska:
Apróra felkockázunk 1 közepes fej vöröshagymát és üvegesre pirítjuk egy evőkanálnyi olajban. Lehűtjük, majd hozzáadunk egy késhegynyi szódabikarbónát, jól elkeverjük, majd hozzáadunk fél evőkanál ételízesítőt, egy csipet őrölt borsot, kevés finomra vágott petrezselymet, 2 egész tojást, végül 3 evőkanál réteslisztet és 2 evőkanál grízt. Jól összedolgozzuk és fél órát állni hagyjuk. Végül ételízesítős, lassan fővő vízbe kiszaggatjuk.
|