Kedd, 2017-09-19, 6:02 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Mártások

Házi ketchup
Hozzávaló (kb. 1 literhez):

  • 1 kg paradicsom
  • 1 sárgarépa
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 babérlevél
  • 1 tk. só
  • 1,5 dl ecet
  • 60 g világos barna cukor


Elkészítés:

A paradicsomot durvára vágjuk, csumáját kidobjuk. A cukor kivételével az összes hozzávalót egy közepes lábosba tesszük, fedő alatt felforraljuk, majd a forrás után 30 percen át gyöngyöztetjük. Fedő nélkül további 15 percig főzzük, néha megkeverjük, a babérleveleket kiszedjük.
Az egészet botmixerrel pürésítjük, majd átpasszírozzuk egy szűrőn. Ezután tiszta lábosba tesszük és hozzáadjuk a cukrot. Folyamatosan kevergetve ismét átforraljuk, forrás után még 5-6 percig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Forrón sterilizált üvegekbe szedjük, fedőt teszünk rá és fél percig a tetejére fordítjuk. Ezután száraz dunsztba tesszük, amíg teljesen kihűl. Kinyitás után 2 hétig eláll a hűtőben.

Kategória: Mártások | Hozzáadta:: Viki (2012-06-03)
Megtekintések száma: 283 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.10.211
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben