Hozzávalók:
- 2 vastag szelet kenyér másfél centis kockákra vágva
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 8 ek olívaolaj
- 1 nagy fej saláta
- 1 kis konzerv szardellafilé, vagy csirkemell
- 1 ek citromlé
- 5 dkg reszelt parmezán
- 1 tojás
- só, bors
Elkészítés:
A felkockázott kenyeret a fokhagymával együtt pirítom aranysárgára 4 evőkanálnyi felforrósított olajon. Majd lecsöpögtetem és szalvétára teszem. Kis kockákra vágom, salátástálban összekeverem a maradék olajjal és a salátalevelekkel. Hozzáadom a felaprított szardellát, vagy kis olajon megpirított, fűszerezett csirkemellet, illetve a citromlevet és a parmezánt. A tojást 1 percig főzöm lobogó vízben, majd ráütöm a salátára. Alaposan, de óvatosan összekeverem, ízesítem sóval, borssal. Keverhető még hozzá főtt tojás, pirított szalonnadarabka is.
|