Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell filé
- 1 kis doboz konzerv kukorica
- 1 fej saláta
- 2-3 retek
- fél kígyóuborka
- 1 csomó újhagyma (kb. 5 db)
- 2,5 dl tejfölből kevert tartármártás
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemell filét hosszú csíkokra vágom, sózom, borsozom, olívaolajban 1-2 órát a hűtőben pácolom. Közben a zöldségeket megmosom, csíkokra, vékony szeletekre vágom, elkészítem a tartármártást (2,5 dl tejföl, 1,5 kk cukor, kevés só, bors, 1 ek citromlé, 1 kk mustár, fél dl olívaolaj). A húst serpenyőben kevés olívaolajon nagy lángon szép pirosra sütöm, majd apróra darabolom. A tartármártásba belekeverem a zöldségeket és a húst. Pirítóssal vagy anélkül, önmagában is megállja a helyét.
Tipp:
Apróra darabolt ananásszal gazdagítható.
|