Hozzávalók:
- 25 dkg spagetti
- 2 szál sárgarépa
- 20 dkg grillezett csirkemell
- 20 dkg kínai kel
- 1 cikk zellergumó
- 20 dkg kígyóuborka
- 3 ek borecet
- só
- 1 csipet cukor
- pici fehér bors
- 1 tk szójaszósz
- 3 ek szezámolaj
- 2 ek apróra vágott metélőhagyma
Elkészítés:
A spagettit darabokra törjük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük. A megtisztított sárgarépát gyufaszál vastagságúra vágjuk, 2 percig forrásban lévő vízbe tesszük, leszűrjük, lecsöpögtetjük, hagyjuk kihűlni. A csirkehúst apró kockákra, a kínai kelt és a zellert csíkokra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a magját kikaparjuk és felszeleteljük. A borecetet kikeverjük a szójaszósszal, sóval, cukorral, borssal, majd fokozatosan hozzákeverjük az olajat is. A tésztát, a húst és a zöldségeket tálba rakjuk és beleforgatjuk az öntetbe. Apróra vágott metélőhagymával megszórva tálaljuk.
|