Hozzávalók (4 főre):
- 2 doboz kukoricakonzerv
- 2 doboz fehérbabkonzerv
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 2 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 6 ek olaj
- 4 ek citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
A kukoricát és a babot egy szűrőn lecsepegtetjük. A tonhalat is lecsepegtetjük és darabokra tördeljük. Egy salátás tálban elvegyítjük a kukoricát, a babot és a tonhalat. Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hálni hagyjuk. Hozzáadjuk a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a salátára, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és jól összekavarjuk. Ha szükséges, utánaízesítjük. Lehűtve fogyasztjuk.
|