Hozzávalók (2 főre):
- fél zacskó orsótészta
- 5 dkg sonka felvágott
- 5 dkg füstölt eidami sajt
- 2 főtt tojás
- 2 paradicsom
- 10 dkg uborka
- 1 paprika
- 2 pohár natúr joghurt
- majonéz
- 2 csepp citromlé
- 1 kk mutár
- bors
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Amíg fő a tészta, összekeverjük a joghurtot a majonézzel, mustárral, citromlével és a borssal (ízlés szerint). Felvágjuk a további hozzávalókat kis kockákra és csíkokra. Ezeket a hozzávalókat beleforgatjuk a joghurtos öntetbe. A tésztát leszűrjük, megvárjuk míg kihűl, majd belekeverjük a joghurtos, zöldséges öntetbe. Lehűtve fogyasztjuk.
|