Hozzávalók:
2 db tonhalkonzerv fél zacskó makaróni 1 doboz tejföl 2 db tojás mustár olaj 1 fej vöröshagyma só
Elkészítés:
Első lépésként megfőzzük a makaróni tésztát. Amíg a tészta puhul, elkészítjük a krémet. Egy nagy habüstben hamis majonéz alapot készítünk. 2 tojássárgájához hozzáadunk egy evőkanálnyi mustárt, majd olajat csurgatunk hozzá, miközben kézi habverőnk segítségével folyamatosan kevergetjük a keveréket. Ha elkészültünk a sárga krémünkkel, beleöntjük a tejfölt, hozzákanalazunk 1 konzervnyi tonhalat és ha vagy otthon, nagyon ízletes hozzá egy kevéske aprított bazsalikom levél is. Amíg teljesen megfő a tészta, szeletekre vágunk 1 fej vöröshagymát. Megsózzuk és pár perc után kinyomkodjuk belőle a levét. ha kész, ezt is hozzáadjuk a mártáshoz. A makaróni leszűrjük, és pár percnyi hűlés után - amikor már nem forró a tészta -, belekeverjük a mártásba, majd 1 órára félretesszük pihenni, hogy a tészta teljesen átvegye a mártás ínycsiklandozó ízét. Tálalásnál villa segítségével kis halmokat készítünk a tésztából és a tetejükre a megmaradt halkonzervből púpozunk.
|