Hozzávalók:
- 25 dkg széles metélt
- 2 dl tejföl
- 5 dkg gomba
- 10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott ek édes, piros fűszerpaprika
- 1 kk törött fekete bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztát apróra összetörjük, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük és melegen tartjuk. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és a zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatunk 2 evőkanál vizet, majd a serpenyőt visszatesszük a tűzre. Belerakjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követően pedig megsózzuk, megborsozzuk és a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A tűzről lehúzva beleöntjük a tejfölt és a mártást simára keverjük. A mártásra rátesszük a leszűrt tésztát és jól összekeverjük. Végül még forrón meghintjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.
|