Szombat, 2017-12-16, 2:04 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Tésztaételek

Bakonyi metélt
Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg gomba
  • 10 dkg füstölt szalonna (vagy császárhús)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek édes, piros fűszerpaprika
  • 1 kk törött fekete bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A tésztát apróra összetörjük, majd a szokásos módon, forrásban lévő sós vízbe téve megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük és melegen tartjuk. Közben a mártáshoz a füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és a zsírját kiolvasztjuk. Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, ezután kevergetve üvegesre fonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal rácsorgatunk 2 evőkanál vizet, majd a serpenyőt visszatesszük a tűzre. Belerakjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, ezt követően pedig megsózzuk, megborsozzuk és a zúzott fokhagymát is hozzákeverjük. Fedő alatt puhára pároljuk, végül zsírjára sütjük. A tűzről lehúzva beleöntjük a tejfölt és a mártást simára keverjük. A mártásra rátesszük a leszűrt tésztát és jól összekeverjük. Végül még forrón meghintjük a megmosott és finomra aprított petrezselyemzölddel.

Kategória: Tésztaételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-05)
Megtekintések száma: 115 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben