Péntek, 2024-04-19, 9:00 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Tésztaételek

Cseh knédli
Hozzávalók:

  • 500 g rétesliszt
  • 20 g élesztő
  • 4 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 db zsemle
  • olaj a kenéshez

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk egy tálba, közepébe mélyedést készítünk, melybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet. A lisztből, élesztőből, és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk. Ezután hozzáadjuk a tojást, a sót, a maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk. Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk. A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk, henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük. A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük. 10-10 percig egy-egy oldalát. Ha megfőttek, kiemeltük a vízből, villával megszurkáljuk, valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikára vágjuk. (Késsel vágva szétesik!)
Kategória: Tésztaételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 504 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
18.217.220.114
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben