Hozzávalók:
- 4-5 átpréselt fokhagymagerezd
- 10 dkg vaj
- fél kg spagetti
- 2 ek olaj
- 5 ek finomra vágott petrezselyemzöld
- 3-4 pepperoni (zöld, piros)
- reszelt parmezánsajt
- só
Elkészítés:
A vajat felmelegítjük, beledobjuk a zúzott fokhagymát, a pepperonit és a petrezselymet. Felforralunk 3 liter vizet, sózzuk és beleteszünk 2 evőkanál olajat. Mikor forr, beletesszük a tésztát és lassú tűzön, időnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" főzzük. Leszűrjük és előmelegített lábasba tesszük. Az asztalra tesszük a kifőtt tésztát, a sugo-t ráöntjük és két villával átkeverjük. Reszelt sajttal tálaljuk.
|