Kedd, 2024-04-23, 11:10 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Tésztaételek

Gulyáskrémes makaróni
Hozzávalók:

30 dkg makaróni
10 dkg vékonyra szeletelt füstölt szalonna
1 gerezd fokhagyma
10 dkg füstölt parenyica sajt
2 ek puha vaj
fél kis tubusnyi gulyáskrém
3 dl tejszín

Elkészítés:

Vizet engedünk egy nagy fazékba, szórunk hozzá sót és feltesszük forrni. Amíg melegszik a tészta főzővize, előkészítjük a mártás hozzávalóit. Az egymásra helyezett és már gyárilag vékonyra szeletelt füstölt szalonnát ollóval csíkokra vágjuk, a fokhagymagerezdet megpucoljuk és a parenyicát megreszeljük. A lobogó forró vízbe beletesszük a makarónit és annyi ideig főzzük, ahány perc a tészta dobozára van írva. Ezek után előveszünk egy mélyebb serpenyőt és beleszórjuk a szalonnacsíkokat. Teszünk hozzá puha vajat, aztán közepesen erős tűzön annyira pirítom meg, hogy se túl száraz, se túl nyers ne legyen. Ezután pépesre zúzzuk a megpucolt fokhagymagerezdet. Hozzákeverjük a megsült szalonnafalatokhoz, fél perc alatt megpároljuk az ízes zsiradékon, majd lehúzzuk a serpenyőt a tűzről. Belenyomunk úgy 10-12 centinyi gulyáskrémet, hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a megreszelt füstölt sajt felét és az edényt visszatesszük a közepesen erős tűzre. A halvány narancsszínű mártást kevergetve összerotyogtatjuk és amikor már felolvadt benne a sajt, akkor készen is van. Belekeverjük a leszűrt makarónit, majd a puha tésztaszálakat jól összeforgatjuk a mártással. A tányérra halmozott makarónikupacokat megszórjuk a megmaradt parenyica sajttal.
Kategória: Tésztaételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 559 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
3.140.242.165
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben