Hozzávalók:
- 50 dkg makaróni
- 8 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv
- 20 dkg tejszínes krémsajt
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
Elkészítés:
Egy nagy fazékba vizet engedünk, szórunk bele sót és feltesszük forrni. Amíg a víz melegszik, elkészítjük a mártást. A mártáshoz finomra vágjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olívaolajon kevergetve megfonnyasztjuk őket. A puha fokhagymához levével együtt hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és utána belekeverjük a lágy krémsajtot meg a tejszínt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd takaréklángon összefőzzük az egészet. Néha közben fakanállal szétnyomkodjuk az egyre puhábbá váló paradicsomdarabokat. Amíg a mártás összefő, addig kifőzzük a lobogó vízben a makarónit. Végül összekeverjük a tésztát a mártással. A tetejére rászórjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket.
|