Csütörtök, 2024-03-28, 2:29 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Tésztaételek

Hajni makarónija
Hozzávalók:

  • 50 dkg makaróni
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv
  • 20 dkg tejszínes krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • őrölt bors
  • bazsalikom

Elkészítés:

Egy nagy fazékba vizet engedünk, szórunk bele sót és feltesszük forrni. Amíg a víz melegszik, elkészítjük a mártást. A mártáshoz finomra vágjuk a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olívaolajon kevergetve megfonnyasztjuk őket. A puha fokhagymához levével együtt hozzáadjuk a konzerv paradicsomot és utána belekeverjük a lágy krémsajtot meg a tejszínt. Megsózzuk, megborsozzuk, majd takaréklángon összefőzzük az egészet. Néha közben fakanállal szétnyomkodjuk az egyre puhábbá váló paradicsomdarabokat. Amíg a mártás összefő, addig kifőzzük a lobogó vízben a makarónit. Végül összekeverjük a tésztát a mártással. A tetejére rászórjuk az apróra vágott bazsalikomleveleket. 
Kategória: Tésztaételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 2265 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 10

Infó

A fejezet kategóriái

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
44.197.114.92
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben