Hozzávalók:
kevés vaj a pároláshoz 30 dkg mirelit vagy friss zöldség 2 nagy fej hagyma kevés fehérbors vegeta őrölt kömény szerecsendió majoranna 3-4 ek szójaszósz 50 dkg spagetti tészta 2 tojás
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítjük. A kevés vajon üvegesre pirítjuk a durvára vágott hagymát, majd belehegyezzük a zöldségeket és a fűszerekkel ízesítjük. Az egészet összepároljuk, hogy a zöldségek puhák és egy kicsit pirultak legyenek. Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntjük a zöldségekre. Rárakjuk a 3-4 evőkanál szójaszószt és alaposan összekeverjük, majd pirítjuk még egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal egy kicsit pirítjuk.
Tipp:
Gombával vagy borsó-bab-répa-kukorica összetevőkkel a legfinomabb! Tálalhatjuk különböző szószokkal is, de önmagában is laktató és finom!
|