Szombat, 2017-12-16, 2:07 PM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Tésztaételek

Penne sokféle sajtból készült mártással
Hozzávalók:

  • 25 dkg penne
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vékonyan szeletelt füstölt szalonna
  • 1 ek olaj
  • 3 dl tejszín
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • összesen 20-25 dkg különböző, de reszelhetően kemény sajt

Elkészítés:

A tésztához vizet engedünk egy fazékba, szórunk hozzá sót és feltesszük forrni. Közben szép sorjában megreszeljük a sajtmaradékokat, aztán a megpucolt fokhagymagerezdet pépesre zúzzuk, a szalonnaszeleteket pedig ollóval csíkokra nyiszáljuk. A lobogva forró vízbe beleszórjuk a pennét és annyi ideig főzzük, amennyi a csomagoláson van írva. Miközben a tészta fő, elkészítjük a sajtmártást. Egy mélyebb, közepes méretű serpenyőbe beletesszük a szalonnacsíkokat, rájuk kanalazunk egy kevés olajat, aztán gyengéd tűzön kevergetve nem pörcösre, hanem csak addig pirítjuk, amíg kiizzadják magukból jóízű zsiradékukat. Ezek után a szalonnacsíkokhoz hozzátesszük a pépesre zúzott fokhagymát és kicsit kevergetjük, hogy illatozni kezdjen. Nem kell fél perc sem és hozzátesszük a reszelt sajtokat. Aztán a sajtforgácsokra ráöntjük a tejszínt és gyengéd tűzön kevergetve összeolvasztjuk a mártást. Ezután megszórjuk frissen őrölt borssal és szerecsendióval, kevés sóval is, ha szükséges. Végül a megfőtt, leszűrt pennét belekeverjük a szalonnás-sajtos-tejszínes mártásba. 
Kategória: Tésztaételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 278 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.226.34.209
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben