Hozzávalók:
- 25 dkg csuszatészta
- 20 dkg főtt, füstölt sonka
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 kk pástétomfűszer
- 1 kk őrölt bors
- só
- 2 ek olaj
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítés:
a csuszatésztát a szokásos módon, sós, forrásban lévő, 1 teáskanál olajjal elkevert vízben megfőzzük és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, a sonkát ledaráljuk és összekeverjük a tejföllel meg a tojássárgákkal. A borssal, pástétomfűszerrel és csipetnyi sóval ízesítjük. A tejfölös sonkás masszával összekeverjük a tésztát. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és azt is beleforgatjuk a tésztába. Közepes méretű tepsit kikenünk az olajjal és meghintjük a zsemlemorzsával, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk és szép piros-ropogósra megsütjük a tetejét. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti, még külön is tejfölözheti.
|