Csütörtök, 2017-11-23, 6:19 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Recept-Tár

Főoldal | Regisztráció | Belépés

Főoldal » Cikkek » Tésztaételek

Sonkás csusza
Hozzávalók:

  • 25 dkg csuszatészta
  • 20 dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 1 kk pástétomfűszer
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek olaj
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

a csuszatésztát a szokásos módon, sós, forrásban lévő, 1 teáskanál olajjal elkevert vízben megfőzzük és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. Amíg a tészta fő, a sonkát ledaráljuk és összekeverjük a tejföllel meg a tojássárgákkal. A borssal, pástétomfűszerrel és csipetnyi sóval ízesítjük. A tejfölös sonkás masszával összekeverjük a tésztát. A tojásfehérjékből kemény habot verünk és azt is beleforgatjuk a tésztába. Közepes méretű tepsit kikenünk az olajjal és meghintjük a zsemlemorzsával, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőbe toljuk és szép piros-ropogósra megsütjük a tetejét. Kockákra vágva tálaljuk. Aki szereti, még külön is tejfölözheti.

Kategória: Tésztaételek | Hozzáadta:: Viki (2012-06-08)
Megtekintések száma: 289 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:

Keresés

Szavazz!

Milyen kategóriában legyen még több recept?
Összes válasz: 9

Infó

mozgoinfo

Block content

Chat

Userpanel


Vendég
54.162.250.227
Vendégek

 





Belépés

Statisztika




Szeretnék ingyenes honlapot a uCoz rendszerben