Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2 ek olaj
- 1,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 kk só
- oregano vagy pizzafűszer
- 1 pohár tejföl
- kolbász
- pirított szalonna
- hagyma
- sajt
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel vagy oreganóval és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük. A pizzatésztát vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Megkenjük tejföllel, teszünk rá kolbászkarikákat, előre lepirított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot. Ezeket mind csak a tészta egyik felére, mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk, a tészta szélét tojással bekenjük és egy kicsit felhajtjuk. A tetejét is megkenjük tojással és leszórjuk reszelt sajttal. 200 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Tipp:
A tölteléket sokféleképpen tudjuk variálni, ízlés szerint.
|