Hozzávalók:
- 35-40 dkg kagylótészta
- 2 doboz aprított tonhal konzerv
- 1 nagyobb doboz paradicsompüré
- 1 negyed citrom leve
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek ketchup
- só
- bors
- oregano
- kakukkfű
- babérlevél
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet (leszűrve, olaj nélkül). Beletesszük a paradicsompürét is és a 2 ek ketchupot. Kb. 0,5-1 dl vizet adunk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen. A negyed citromot belecsepegtetjük, a fokhagymát belenyomjuk. Ízesítjük sóval, borssal, oreganoval, kakukkfűvel és 2 db babérlevéllel. Pár percig összefőzzük. A végén összekeverjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk.
Tipp:
Kagylótésztával a legjobb, mert abba "bele tud ülni" a szósz.
|